وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

راز آتش شش هزارساله استرالیایی چیست؟

  • کد خبر: ۹۵۲۴۱
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴
راز آتش شش هزارساله استرالیایی چیست؟
در منطقه‌ای در استرالیا که به «کوه سوزان» یا «تپه وینگن» معروف است، آتشی باستانی دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد و ممکن است هزاران سال دیگر نیز روشن باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در منطقه‌ای در استرالیا که به «کوه سوزان» یا «تپه وینگن» معروف است، آتشی باستانی دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد و ممکن است هزاران سال دیگر نیز روشن باشد.
«زومیت» دراین باره می‌نویسد: در پارک ملی شمال سیدنی در استرالیا، آتشی به طور خودبه خود و خارج از کنترل در حال سوختن است و دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد. این آتش زیرزمینی اسرارآمیز که به کوه سوزان (تپه وینگن) معروف است، قدیمی‌ترین آتش شناخته شده روی زمین است. برخی دانشمندان تخمین می‌زنند که آتش ممکن است حتی قدیمی‌تر از چیزی باشد که فکر می‌کنیم. این آتش زیرزمینی که زیر کوه وینگن در ایالت نیوساوت ولز قرار دارد، نوعی آتش سوزی زغال سنگ است که یکی از هزاران نمونه از چنین آتش سوزی‌هایی است که در هر زمانی در سراسر جهان وجود دارد.

پس از مشتعل شدن، خاموش کردن این آتش‌های زیرزمینی تقریبا غیرممکن است. آن‌ها به آرامی، اما با شدت رگه زغال سنگ را می‌پیمایند؛ لایه‌ای از زغال سنگ که به طور طبیعی زیر سطح زمین قرار دارد. گیرمو رین، استاد علم آتش در کالج سلطنتی لندن در بریتانیا، گفته است: «کسی اندازه آتش زیر کوه سوزان را نمی‌داند و فقط می‌توان اندازه آن را استنباط کرد. احتمالا توپی به قطر ۵تا۱۰متر است که دمای آن به ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد می‌رسد.»

برخلاف آتش معمولی، آتشی که در رگه زغال سنگ زیر زمین ایجاد شده است، شعله‌ای ندارد و مانند زغالی روشن می‌سوزد. اکنون آتش در کوه وینگن تقریبا ۳۰متر زیر زمین می‌سوزد و با سرعت یک متردرسال به سمت جنوب در حرکت است.
تنها نشانه‌های حضور آتش کوه سوزان مقداری دود، خاکستر سفید، زمینی گرم، سنگ‌های زرد و قرمز و بوی گوگردی است که وقتی منتشر می‌شود که آتش زیرزمین موادمعدنی را داغ می‌کند.

با اینکه آتش اکنون نامرئی است، با بررسی دقیق‌تر می‌توان مسیر آن را تشخیص داد. مناطقی که به تازگی سوخته اند، پوشیده از خاکستر و عاری از حیات گیاهی هستند. رین می‌گوید: پیش از رسیدن آتش، این جنگل اکالیپتوس زیبا را می‌بینید، اما جایی که اکنون آتش در آنجا وجود دارد، هیچ نوع حیات و حتی علفی وجود ندارد. در محلی که آتش ۲۰تا۳۰سال پیش در آن وجود داشته، جنگل برگشته است، اما با قبل تفاوت دارد. آتش منظره را تغییر داده است.

کسی با اطمینان نمی‌داند آتش اولین بار چگونه مشتعل شد. اولین مشاهده اروپایی مستند مربوط به سال۱۸۲۸ میلادی بود؛ یعنی زمانی که کشاورزی محلی اعلام کرد آتشفشانی را در منطقه کوه وینگن کشف کرده است. یک سال بعد، زمین شناسی به نام چارلز ویلتون به این نتیجه رسید که آتشفشان درواقع آتش سوزی زغال سنگ بوده است. از آن زمان، اندازه گیری‌ها نشان داده است که مسیر این آتش درحدود ۵/۶ کیلومتر گسترش دارد و براین اساس، دست کم به مدت ۶۰۰۰ سال روشن بوده است. به جز این نمونه، به ندرت پژوهشی رسمی روی این منطقه انجام شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->